•  

10 jaar garantie!

Ikob-BKB gecertificeerd!

Binnen 1 dag klaar!

Direct wooncomfort!

Direct energie besparen!

ONZE VOORDELEN!

 
 

 

BEL ME TERUG

Spouwmuurisolatie / spouwmuur isoleren

 

Met spouwmuurisolatie bespaart u niet alleen op de stookkosten, maar u zorgt ook voor extra wooncomfort en daarmee waardevermeerdering van uw woning!

 

Bij oudere woningen is de spouwmuur vaak niet geïsoleerd. Een niet of slecht geïsoleerde gevel zorgt voor aanvoer van kou en vocht in uw woning, vanuit de open spouw. Dit kan vervelende gevolgen hebben voor uw portemonnee en het milieu. Isolatie is hiervoor de ideale oplossing, door het isoleren van uw spouwmuur houdt u de koude lucht buiten en de warme lucht binnen.

 

Door uw spouwmuur te isoleren met Minerale wol HR++ glaswol (Knauf Supafil), Grijze HR parels, of Polyurethaan (PUR), zorgt u gemiddeld voor 30% besparing op uw stookkosten en vermindering op CO2 uitstoot. Dit betekent dat u spouwmuurisolatie met circa 3 tot 4 jaar hebt terugverdiend. U kunt globaal rekenen op een besparing van circa € 5,- p/m2 muuroppervlakte per jaar!.

 

 

Materialen voor spouwmuurisolatie

 

Welk materiaal we gebruiken voor de isolatie van uw spouwmuur hangt af van de situatie. Door de jaren heen zijn er tal van verschillende woning types gebouwd met ieder zijn eigen specificaties.

Hieronder ziet u de verschillende isolatiesoorten waar we mee werken. Voor iedere situatie hebben wij een oplossing.

 

 

Minerale inblaaswol HR++ glaswol (Knauf Supafil)

 

Knauf Supafil glaswol is een unieke inblaaswol voor de thermische en akoestische na isolatie van ongeïsoleerde spouwmuren. Het materiaal wordt aangebracht door het boren van gaatjes op de kruising van de voeg (18 mm). Het metselwerk en het aanzicht van de gevel blijven volledig intact. Knauf Supafil is snel en eenvoudig te verwerken en er ontstaat een optimale vulling en verdeling in de spouw zonder vochtdoorslag naar binnen of naar buiten toe. Ook krijgt inzakken geen kans door het gecertificeerde inblaaspatroon. De duurzame inblaaswol garandeert dezelfde constante prestaties voor de gehele levensduur van de woning of het gebouw.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grijze parels / EPS HR Zilverparel

 

Spouwmuurisolatie met Grijze parels is een effectieve en vrij eenvoudige manier van isoleren. Via kleine openingen (18 mm) in de buitenmuur worden de Grijze parels met een bindmiddel snel en eenvoudig tussen de spouwmuren geblazen. Tegenwoordig zijn er 2 varianten, naast grijze parels bestaan er ook witte parels. Het verschil zit hem in de isolatiewaarde. De Grijze parels hebben een hogere isolatiewaarde dan de witte parels.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Polyurethaan (Pur) schuim

 

Pur-schuim wordt geïnjecteerd met behulp van een speciale componentenspuit, waarin twee basiscomponenten worden gemengd. Het nog vloeibare reactiemengsel begint zich binnen enkele seconden op te schuimen en na ongeveer 1 á 2 minuten is het volledig uitgehard. Pur-schuim is voor de isolatie van de spouwmuur duurder dan Grijze parels of Minerale wol. Maar duur betekend niet altijd beter, daarentegen kan Pur wel in bijna alle gevallen worden toegepast. Onze isolatie-experts constateren bij het opstellen van een vrijblijvende offerte welk materiaal het beste bij uw woning past, want isoleren doet u immers maar één keer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hier als u meer informatie wilt over de aanbreng van spouwmuurisolatie.